Nade si momeli

Porumbul flotant in echilibrarea monturilor cu boilies

Deseori, in pescuit, datorita substratului usor namolos, cu vegetatie sau pietre, suntem nevoiti sa realizam si sa trimitem in apa o montura mai speciala, ceva mai usoara. Astfel, aceasta trebuie sa fie cumva echilibrata si usurata, in functie de greutatea acesteia. Spre exemplu, exista pe piata acele boiliesuri critic echilibrate, care prin componenta au un amestec injumatatit cu al celor flotante (pop-up).

Boiliesurilor critic echilibrate li se mai pot atasa, in functie de marimea lor, jumatate de pop-up sau un pop-up intreg. Astfel, dupa fiecare modificare este indicata testarea acestora pentru a vedea mecanica functionarii in apa

Pestii, crapii in general, sunt aspiratoare, asa ca unde substratul este drept si curat, nu ar trebui sa ne facem probleme despre pozitia si greutatea unui boilies tare. Aici ar trebui sa ne orientam cumva doar la realizarea corecta a monturii.

Daca avem insa boiliesurile tari si substratul ne obliga cumva sa ridicam momeala usor sau mai mult, atunci vom fi nevoiti sa aplicam cateva trucuri pentru a o face vizibila si atractiva. Insa aici, multi dintre pescari risca sa faca mici greseli. Una dintre acestea este sa ataseze unui boilies de 20 mm spre exemplu, un bob flotant. Dupa care, fara sa verifice flotabilitatea, lanseaza montura.

Mi-a atras atentia un articol de pe Carpology.net in care Rob Hughes demonstreaza filmand actiunea unei astfel de monturi, cam cate boabe de porumb flotant pot echilibra un boilies. Ei bine, unui boilies tare i s-au atasat cinci boabe de porumb flotant. In acest caz, nu stiu cat de usor le-ar veni crapilor sa ciupeasca ditamai mormanul de momeala.

In alta ordine de idei, cred ca in astfel de cazuri, am putea pescui cu monturi formate doar din boabe de porumb flotant, ori cu boiliesuri, echilibrate tot cu boiliesuri…

echilibrare boilies
boilies echilibrat cu cinci boabe de porumb flotant

Post Comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.