Nade si momeli

Mamaliga tare la pescuit

Cea mai longeviva nada si momeala folosita la pescuit a fost si va ramane mamaliga. Preparata cu putina atentie si cu imaginatie prin completarea de ingrediente ,,minune,, mamaliga va da poate cel mai mare randament , atat ca nada cat si ca momeala pe carlig, fie ea tare sau moale.

Mamaliga tare :

  1.  Se fierbe faina de porumb cu apa si putina sare, ca si cum am prepara o mamaliga obisnuita. Se rastoarna pe un fund de lemn, se lasa putin la racit dupa care se modeleaza  cu mainile si se pune intr-o panza sau saculet. Se fierbe cu tot cu saculet inca o jumatate de ora.  In acest fel, cu cat fierbe mai mult cu atat  mamaliga va fi mai tare.
  2. Se amesteca  2 parti de malai cu o parte faina de grau, putin sofran sau colorant alimentar , de preferinta galben,. Se pun la fiert in apa clocotita. Dupa 30 de minute se scoate si se face un cocolos mare. Se baga intr-un tifon si se mai fierbe inca 30-40 minute.  Dupa ce se raceste, se taie cubulete si se pastreaza in malai sau pesmet.
mamaliga pentru carlig
mamaliga pentru carlig

Post Comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.