- 1-2 kg de peste mic ( caras,platica, obleti)
- 1 peste mare ( crap, somn)
- 2 cepe
- 2 ardei grasi
- 1 radacina de hrean
- patrunjel,leustean
- 1 l bors,
- sare,piper
Pestele se curata si se spala bine. Pestele mic se pune la fiert cu sare intr-o oala ( de preferat intr-o oala sau ceaun de tuci). Pestele mare se taie bucati potrivite si se lasa deoparte. Cand pestele mic este fiert , se trece prin sita toata carnea, se pune oala la foc si se adauga zarzavatul curatat .
Cand zarzavatul s-a inmuiat se adauga si pestele mare odata cu borsul acru. se mai lasa inca 10- 15 minute dupa care se trage oala de pe foc. Pentru cei ce doresc un aspect mai placut , in timpul fierberii se mai pot taia 2-3 rosii sau 1 lingura de bulion. La urma se adauga pe deasupra leusteanul si patrunjelul taiat marunt . In farfurie se poate servi cu hreanul ras sau cu ardei iuti.
,, Capul de crap are sa-ti procure cea mai mare placere prin delicatetea lui, daca stii sa-l desfaci, daca stii sa-l mananci si daca esti in stare sa-l apreciezi ca amator de bucati alese”
Mihail Sadoveanu
Pingback: Poveste de la jumatatea anilor ’80 | Pescuit si Natura
Pingback: Din dragoste pentru Delta, cu respect pentru natura | Pescuit si Natura