O delicatesa pescareasca as putea spune, este pentru multi, stiuca umpluta. Atat de mare va fi satisfactia si atat de apetisant va fi preparatul atunci cand este gatit chiar de pescarul care a prins pestele. Asadar, pentru stiuca noastra avem nevoie de :
- 1 stiuca ( 1-3 kg)
- o conserva ton
- o ceapa mare
- 2 catei usturoi
- marar,patrunjel
- piper macinat
- ulei,sare
- miez de franzela
Inainte de toate , va trebui sa invatam tehnica scoaterii pielii de pe stiuca. dupa ce este curatata si spalata, stiuca se bate putin de-a lungul corpului cu muchia cutitului pentru a desprinde pielea de pe carne. Se taie putin in jurul gatului si se desprinde usor pana inspre coada. Carnea cu sira spinarii se taie si se alege de oase. Se da carnea si ceapa prin masina de tocat, se amesteca cu usturoiul zdrobit, piperul macinat , sare dupa gust, conserva de ton si verdeata. Se va obtine un amestec ca si pentru chiftele. Cu acest amestec se va umple cu grija stiuca, urmand ca la urma sa se prinda capul de corp , prin piele cu scobitori sau pur si simplu prin cusetura cu ac si ata. Tava de cuptor se va unge cu putin ulei , si se pune stiuca la copt ( unsa si ea cu putin ulei) aproximativ 30 minute. Daca mai ramane umplutura, se pot face la fel de bine chiftelute care se pot servi langa stiuca…
Pingback: Stiuca umpluta -partea a doua | Pescuit si Natura