Merluciul, un peste cu putine calorii, cu un potential mai scazut de grasime in comparatie cu alti pesti asemeni lui, are foarte multe elemente active prin care s-ar putea enumera fosforul, sulful, potasiul. Prin consumul acestui peste se pot preveni afectiuni ale aparatului digestiv, consolidarea sistemului imunitar si imbunatatirea circulatiei sanguine.
Se poate consuma atat prajit dar si putin mai ”light” daca as putea spune asa, la cuptor. Am ales in aceasta perioada un merluciu cu legume la cuptor, cu un suc de rosii si legume.
– 5-6 bucati de trunchi de merluciu
– 5 catei usturoi
– 3-4 morcovi
– o ceapa mare
– doi ardei grasi
– 300 ml suc de rosii
– patrunjel
– piper, sare
Se unge tava cu ulei, se aseaza patul de legume si se condimenteaza cu un praf de sare, si piper. Pestele se spala si se sareaza usor, dupa care se aseaza pe patul de legume aranjat in prealabil.
Se da la cuptor pt cca 15 minute ( merluciul este un peste care se prepara rapid). Intr-un vas se pregateste sucul de rosii in amestec cu cateii de usturoi zdrobiti cu lama cutitului si tocati marunt( nu se piseaza).
Se aduga in tava , se omogenizeaza putin cu o lingura. Dupa inca 15 minute merluciul cu legume este gata pentru servire. Se poate servi cu mamaliguta sau paine, dupa preferinta…
POFTA BUNA!!!