Ca si ingrediente se folosesc, tipic retetelor moldovenesti, buruieni, da multe…Si apoi , peste…!
- un crapcean de vre-un kil si oleaca’
- niste mazare
- unu-doi morcovei
- o conopida mica si sora ei broccoli( la alegere)
- o rosioara , ceapa verde si o salata
Crapceanul se curata si se taie felii. Se aseaza intr-o tava de cuptor, unsa in prealabil cu ceva untdelemn, pe patul de mazare , morcovi conopida si broccoli. In lipsa se pot folosi diferite legume conservate sau congelate ( mexicane). Se sareaza si se condimenteaza dupa gust. Se da la cuptorul incins dinainte. Dupa 30 minute se verifica si se stropeste pestele cu zeama din tava. Se mai lasa 15 minute si se scoate de la cuptor. Optional, alaturi se poate face o salata verde cu ceapa si rosii, ulei de masline si otet balsamic…
Reteta propusa de Loredana (infopescuitul.ro)