- crap -1 kg
- 1 ceapa
- 1 cutie
- 400g rosii in bulion
- 2-3 catei usturoi
- 1 ardei iute
- 1 lingurita boia ardei dulce
- 1 cescuta ulei masline
Se spala pestele bine si se portioneaza in bucati potrivite, de preferat medalioane. Se sareaza bucatile de peste si se rumenesc putin in tigaie in uleiul de masline. Pentru a nu pierde aroma de peste, se caleste ceapa si usturoiul tocate marunt in acelasi ulei. Ardeiul iute, se curata de seminte, se taie marunt si se adauga in tigaie peste ceapa si usturoi. In aceasta compozitie se adauga si boiaua de ardei dulce. Rosiile in bulion se toaca marunt si se adauga in tigaie . Se adauga putina apa pentru omogenizare si se lasa cca un sfert de ora- 20 minute la foc mic. Se potriveste gustul cu sare si se toarna peste rondelele de peste. Se mai lasa 15 minute pe foc mic. Se serveste ca atare sau cu garnitura de orez sau piure de cartofi.