Site icon Pescuit si Natura

Macrou afumat

Macroul se poate numi fara nici o problema pestele care se pregateste rapid si gustos. Asta pe langa celelalte proprietati benefice organismului, mai ales datorita acizilor grasi omega 3 transformati in supliment. Mai putem enumera si scaderea nivelului trigliceridelor, reduce riscul bolilor de inima, imbunatateste circulatia sangelui si de ce nu, este foarte indicat in dietele pentru slabit.

O alternativa simpla a consumului de macrou, este afumarea acestuia. La noi, nu il putem gasi decat in stare congelata, insa asta nu este un impediment pentru pregatire. Dupa mai lungi cautari si zeci de retete, in care se puneau condimente, se lasa in saramura, se lasa la uscat, etc…

Ei bine, dupa atatea retete, m-am hotarat sa afum macroul simplu. La modul ca nu am facut altceva decat sa-l decongelez, sa-l curat, l-am asezonat cu un amestec din sare, piper si boia de ardei( iute si dulce)… Si cam atat. Dupa o zi de stat intr-un vas, l-am scos si l-am agatat pentru o ora undeva, sa se scurga.

Dupa care, pestele a mers la afumat pentru cca trei ore, trei ore jumatate…Rezultatul il puteti vedea mai jos, insa gustul…doar sa vi-l puteti imagina pentru ca eu nu vi-l pot descrie in cuvinte…

Exit mobile version