Un timp , eram sceptic la acceptarea mirosurilor tari de catre pesti . Si in general, aflam de la unul si altul ca mirosul de tigara, usturoi, parfum, face ca o partida de pescuit sa fie un esec, ceea ce evitam deseori.
Pana intr-o zi , cand un amic, prieten pescar de altfel, m-a invitat la pescuit pe o balta unde nici nu credeam ca se pescuieste, aceasta fiind mai mult o crescatorie, o afacere de comert.
Regula de baza : pescuit numai cu porumb, boilies, mamaliga, pelete, interzis momeli vii ( viermi, rame,larve, etc…). Dintr-un borcan, prietenul meu scoate niste boabe ,, in usturoi,, ceea ce ma face sa rad putin rautacios si sa-i promit ca sansele sunt mici. Acesta isi face treaba in continuare, arunca o lanseta, pregateste pe a doua cand un zgomot de inel batut de blank-ul lansetei ma face sa tresar. Omul meu tocmai mulina aprig , si putin greoi pentru a aduce la mal o frumusete de crapustean la un kil si… Mai departe, pot spune ca am imprumutat boabe de porumb in usturoi si de atunci , usturoiul este nelipsit atat din momeala cat si din nada.
Si ce spuneai despre usturoi…?